0799 96 96 79

comenzi at livada-cu-visini dot ro

Prezentare

Prezentare

Livada cu Vişini

Copilăria are pentru fiecare un parfum aparte, iar când te gândeşti la copilărie, te invadează imagini, mirosuri, sentimente, gusturi, toate amestecate cu acea doză de părere de rău, a ceva frumos, special, inocent, ce a dispărut din viaţă noastră.

Când mă gândesc la copilărie, inevitabil îmi apar în minte bunicii şi sunt convins că păţiţi şi voi la fel. Vocile bunicilor când mă chemau la masă, chipurile lor când făceam o năzbâtie şi pofta cu care mâncam orice ieşea din mâinile lor, toate au rămas întipărite adânc în sufletul şi mintea mea.

Poftesc la un dulce bun, acum, ca şi atunci, însă cu greu mai regăsesc acel gust aparte. Şi aici mă gândesc la prăjituri, clătite cu dulceaţă, siropuri, şerbet, orice dulce făcut în casă, cu multă dragoste.
Şi cred că nu sunt singurul care pofteşte la o dulceaţă bună, făcută în casă, din fructe româneşti, alese cu grijă şi preparate cu dragoste, şi da, fără conservanţi şi coloranţi. Sună bine?

Timpul a trecut pe nesimţite, şi copilăria la fel, însă gustul dulceţii făcute de bunici e încă foarte clar în mintea mea. Mi-am dorit să readuc la viaţă acel gust aparte şi am zis că nu mă las până când nu reuşesc să fac dulceaţa bunicii.

Am început acum doi ani, şi după multe încercări, căci nu e uşor să te apropii de perfecţiunea bunicii, am reuşit să prepar câteva dintre dulceţurile parfumate din timpurile demult trecute, dar şi câteva reţete noi.

Dacă vreţi să vă aduceţi aminte de copilărie, vă invit să le încercaţi.

Cu drag,
Florin